Giuseppe Conte zice că UE riscă să eșueze ca proiect politic

Premierul italian a declarat azi pentru BBC că Uniunea Europeană riscă să eșueze ca proiect politic din cauza … coronavirusului. Giuseppe Conte a spus că blocul european trebuie să acționeze adecvat și coordonat pentru a ajuta țările cele mai puternic afectate de COVID-19.

Șeful guvernului italian a spus la BBC că Uniunea Europeană trebuie să răspundă pe măsura așteptărilor la „cel mai mare test cu care se confruntă de la Al Doilea Război Mondial și până în prezent”.

„Dacă nu reușim să suflăm viață nouă în proiectul european, riscul ca el să fie un eșec total este cât se poate de real”, a mai spus.

În acest context e de notat că presa rusă, controlată de regimul lui Vladimir Putin, deja a pus cruce Uniunii Europene, imediat după ce militarii ruși au ajuns în Italia.

Amintim că armata rusă a trimis militari şi echipamente în Italia, după o discuţie între Vladimir Putin şi premierul Italiei, Giuseppe Conte.

Cei 100 de militari ruşi trimişi de Putin la Roma au fost o mare lovitură de imagine pentru UE. Ei s-au pornit de la Roma spre Bergamo cu steaguri ruseşti fluturând pe camioane. Totul sprijinit de o masivă ofensivă a trolilor pe reţelele sociale, ca să arate că Rusia face mai mult decât Europa.

Potrivit ziarului italian La Stampa, după venirea rușilor „temerile italienilor au crescut, atât în rândurile guvernului cât și în cele ale armatei”.